کد خبر: ۵۵۳۸۷۳
تعداد نظرات: ۱۶ نظر
تاریخ انتشار : ۰۸ آبان ۱۳۹۷ - ۱۴:۴۶
اقدامات مثبت دولت روحانی برای تسهیل گردشگری به منظور مقابله با تاثیرات تحریم امریکا بر اقتصاد ایران

درآستانه تحریم‌های نفتی|ایران می‌تواند با اشتغال‌زایی ازطریق‌گردشگری باتحریم‌های‌آمریکا مقابله کند؟

ایران این فرصت را به دست آورده است تا از طریق کاهش ارزش ریال بتواند گردشگران خارجی بیشتری را جذب کند. این موضوع می‌تواند باعث کاهش فشار بر روی ذخایر ارزی ایران شود و همچنین راهکاری برای مقابله با تلاش‌های امریکا باشد
آفتاب‌‌نیوز :
سرویس اقتصادی- توسعه زیرساخت‌ها به منظور توسعه گردشگری دریایی و تسهیل صدور ویزا از جمله اقداماتی هستند که ایران برای تمرکز بر روی بخش گردشگری توسعه‌نیافته خود انجام داده است؛ آن هم در آستانه تحریم‌های امریکا که مجددا اعمال می‌شوند. 

به گزارش آفتاب‎نیوز؛ سایت تحلیلی "المانیتور" در گزارش تازه‌ای به تلاش‌های مضاعف ایران برای توسعه بخش گردشگری خود از طریق ابتکار عمل‌های جدید و تسریع در نهایی شدن اقدامات پیش‌رو اشاره دارد. 

در آستانه تحریم‌های نفتی| ایران می‌تواند با اشتغال‌زایی از طریق صنعت گردشگری با تحریم‌های آمریکا مقابله کند؟

مشروح این گزارش به شرح ذیل است: اثرات روانی بازگشت تحریم‌های امریکا و نقاط ضعف ساختاری در اقتصاد ایران به طور همزمان سبب شده‌اند تا اقتصاد ایران و ارزش واحد پول ملی آن کشور تحت تاثیر قرار گیرد. در این میان، ایران این فرصت را به دست آورده است تا از طریق کاهش ارزش ریال بتواند گردشگران خارجی  بیشتری را جذب کند. این موضوع می‌تواند باعث کاهش فشار بر روی ذخایر ارزی ایران شود و همچنین راهکاری برای مقابله با تلاش‌های امریکا باشد که هدف آن منزوی ساختن ایران است. 

گردشگری دریایی در ماه‌های اخیر از اهمیت ویژه‌ای برخوردار شده است. از تاریخ 23 سپتامبر تنها کشتی کروز دریایی ایرانی با نام "سانی" که ساخت سوئد است، توری دریایی را از بندرعباس تا شارجه امارات داشته است. در نتیجه، سرمایه‌گذاری خارجی "سانی" در ماه مارس 2017 میلادی به اولین کشتی کروز دریایی ایرانی در خلیج فارس از زمان پیروزی انقلاب ایران در سال 1979 میلادی به این سو تبدیل شد. این کشتی می‌تواند 420 مسافر را حمل کند و سفرهایی را انجام دهد که در حدود 11 ساعت طول می‌کشند. قیمت سفر با این کشتی ارزان‌تر از سفر هوایی است. در 28 سپتامبر نیز یک مسیر دریایی میان خرمشهر و بصره ایجاد شد. راه‌اندازی این مسیر با هدف ارتقای روابط دوجانبه از طریق گردشگری مذهبی به منظور ارتقای توان ارائه خدمات به موقع به زائران در زمان مراسم اربعین است که حدود 2میلیون ایرانی را روانه عراق کرده است. 

با توجه به دسترسی ایران به خلیج فارس و دریای عمان، کشور برنامه‌های بیشتری برای استفاده از ظرفیت‌های بالقوه جغرافیایی خود دارد. یکی از مقام‌های محلی در هفته‌های اخیر گفته بود که برنامه‌هایی برای راه‌اندازی مجدد کشتی دریایی تفریحی بین بندرعباس و بندر خساب عمان در حال نهایی شدن است. همکاری بخش خصوصی در اینجا از اهمیت بالایی برخوردار است؛ به خصوص آن که روابط تجاری میان ایران و عمان در سال جاری گرمتر از گذشته شده است. انتظار می‌رود که کشتی کروز سانی نیز در این مسیر خدمات مشابهی را ارائه دهد. در عین حال، مقام‌های دولتی در حال کار بر روی ساخت زیرساخت‌ها در بندر بوشهر، منطقه‌ای کلیدی برای توسعه روابط تجاری با قطر با هدف راه اندازی دوباره خط سفر دریایی به دوحه تا پایان سال جاری هستند. هدف از این طرح آن است که در آینده نزدیک طرح گسترش یابد و بتوان مسافران را به عربستان و بحرین نیز جابجا کرد. 

طرح‌های بلندپروازانه در شمال ایران نیز در حال پیاده‌سازی هستند و ایران در آرزوی ایجاد مسیر دریایی برای مسافران به سوی کشورهای ساحلی حوزه دریای خزر است. روسیه که به نظر می‌رسد انگیزه بیشتری برای تقویت روابط با ایران پس از خروج امریکا از برجام دارد، بخشی از این طرح است. "رضا مسرور" رییس هیأت مدیره و مدیر عامل سازمان منطقه آزاد انزلی در این‌باره گفته است که مسیر دریایی انزلی – آستراخان برای اهداف گردشگری تا ماه مارس عملیاتی می‌شود. همچنین گفت‌وگو و بحث‌هایی در مورد فعال شدن مسیر سفر دریایی به قزاقستان و ترکمنستان نیز در سال گذشته صورت گرفته بود. 

در جوب شرقی ایران، تهران و اسلام‌آباد نیز نیم نگاهی به مسیر ارتباط دریایی دارند. هدف اصلی آن است که هزاران پاکستانی که برای گردشگری مذهبی به ایران سفر می‌کنند، در بازارهای محلی به خرید بپردازند و یا به عراق سفر کنند. بسیاری از طرح‌ها نهایی شده‌اند چرا که چابهار ایران و گواتر پاکستان در حال حاضر براساس توافقی پیشینی بنادر خواهر هستند.

مقام‌های ایرانی به طور فزاینده‌ای به توسعه بازارهای محلی توجه ویژه‌ای دارند تا گردشگران خارجی را به بازدید از ایران ترغیب کنند و همچنین گردشگری داخلی را رونق بخشند که نمونه اصلی این تلاش‌ها در استان‌های جنوبی ایران که به خلیج فارس دسترسی دارند دیده می‌شود. به عنوان مثال، استان هرمزگان 14 جزیره را در خود جای داده است و بخش گردشگری را از طریق ساخت و توسعه کشتی‌های تفریحی و ورزش‌های دریایی و سواحل عالی برای شنا و هم‌چنین ایجاد رستوران در سواحل تقویت می‌کند. تورهای دریایی نیز تور غواصی در اختیار گردشگران قرار می‌دهند. مسافران قادر خواهند بود لاک‌پشت‌های دریایی منحصر بفرد را ببینند، طبیعت دست‌نخورده تماشا کنند و از پارک تمساح بازدید نمایند و به بازارهای گسترده سنتی صنایع دستی محلی دسترسی داشته بانشد. 

پس از فعال شدن مسیرهای سفر و زیرساخت‌ها که شامل ساخت ده‌ها هتل پنج ستاره در سال های آینده و ارائه وام های ارزان و مشوق‌های مالیاتی برای بازیگران صنعتی می‌شود، ایران اقداماتی را برای تسهیل سفر خارجی انجام داده است. 

همچنین در واکنش به ممنوعیت صدور ویزا از سوی امریکا برای کسانی که به ایران سفر کرده‌اند، تهران تسهیلاتی را برای عدم درج مهر در گذرنامه مسافران خارجی فراهم کرده است. در همین حال، ایران برای تسهیل شرایط سفر گردشگران خارجی به ایران صدور ویزا برای شهروندان ده کشور را لغو کرده است. عمانی‌ها آخرین اتباعی هستند که برای سفر به ایران دیگر نیازی به ویزا ندارند. دولت امیدوار است با این اقدامات در زمینه گردشگری بهداشتی و پزشکی نیز شرایط لازم را برای سفر بیماران خارجی به آن کشور فراهم کند. همچنین، صدور ویزا برای تورهای گروهی از چین، شریک تجاری اصلی ایران نیز در دستور کار قرار دارد. به نظر می‌رسد که آمارهای رسمی نشان می‌دهند اثرات ترکیبی این طرح‌ها مثبت بوده‌اند. حدود 3.14 میلیون گردشگر خارجی از 21 مارس تا ماه آگوست به ایران سفر کرده‌اند. این میزان 45 درصد بیش از دور مشابه در سال گذشته است. این موضوع می‌تواند برای ایران و بخش توسعه نیافته گردشگری آن امیدوار کننده باشد چرا که تنها در سال گذشته میلادی 5 میلیون گردشگر خارجی وارد ایران شده‌اند. ایران خانه فرهنگی غنی و باستانی است و 23 محل و بنای آن در میراث جهانی یونسکو ثبت شده‌اند. ایران جاذبه‌های بسیاری برای دیدن دارد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۱۶
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۲ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۸
0
1
کمی باید کوتاه آمد
در چهار طرف ایران مناطق آژاد بزارن
هر کی دوس داشت استفاده میکنه
مثل دبی
مثل ترکیه
بیخودی هم کسی سراغ ترکیه و ...نمیره
سرمایه بیرون نمیره
هم خدا خوشش میاد هم بنده خدا
چون بنده راضی باشه خداوند هم راضیه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۶ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۸
0
6
مگر گروه فشار ودلواپس ها اجازه میدهند ؟؟!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۶ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۸
0
4
هیچ گردش گر عاقلی به ایران نمی آید دلیلش را هم خودتان می دانید
افتخاری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۳۷ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۸
0
6
بیان اینجا چی ببینن؟ دریاچه ارومیه رو، زاینده رود، ساحل و جنگلهای تمیز شمال رو یا گشت ارشاد و هوای آلوده و مردم عصبی تهران رو
امید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۴۸ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۸
0
1
عمرا"
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۰۶ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۸
2
0
بعد از دادن انرژی هسته ای به بهانه برداشتن تحریم ها و ضعیف نشان دادن ایران و تصویب طرحهایی مانندCFTخبر آوردند که در آستانه تحریم های نفتی گردشگری چاره کار است! آفرین بر این تدبیر. لطفا از انتشار این نظر دریغ نکنید
ناشناس
|
Austria
|
۰۳:۰۲ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۹
0
1
باز استمرار طلب بدبخت به مزخرف گویی اقتاد و
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۴۹ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۹
0
2
شماها به چهارتا پیر و سالمند میگید گردشگر ؟؟؟ جوانهای گردشگر بیان اینجا چکار کنند ؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۰۹ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۹
0
3
ما دیگر هیچ پلی را پشت سرخود سالم نگذاشته ایم گردشگری یکسری آزدای ها می خواهد -یکسری زیر بناهای مخصوص می خواهد - گردشگری فرهنگ صحیح ودرست می خواهد -گردشگری محیط زیست سالم وبهداشتی می خواهد -گردشگری .................................می خواهد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۱ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۹
1
1
آره با این بی ارزشی ریال ایران که مردم خودمان قدرت خرید ندارند تبلیغ کنید که خارجی ها به بهانه گردشگری بیایند ایران را غارت کنند . این هم یک خیانت دیگر.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۰ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۹
0
3
گردشگران بیایند چهره مردم افسرده و عصبی مردم ایران رابنگرند ولذت ببرند
حسین
|
Australia
|
۱۱:۴۸ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۹
0
2
بازم اتفاقی نمیفته
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۵ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۹
0
4
ضعف مدیریت همه جا نمایان است . ما که قرار بود الگوی جهان شویم، هم اکنون عبرت جهانیان شده ایم.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۵ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۹
0
2
نتوانستند گردش گری را رونق دهند در آینده هم توانایی چنین کاری را نخواهند داشت
رضا
|
Germany
|
۱۵:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۲
0
2
گردشگری ؟؟؟! با کدام زیرساخت . با کدام فرهنگ ..........
gaber
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۶ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۹
0
1
اراده ای برای این موضوع نیست با همه مشکلات زیرساختی باز میایند ولی نه تبلیغاتی نه همتی . بهتر ین درامد دولت و کم هزینه ترین کار میتونه گردشگری باشه اونها قوانین ما راقبول میکنند ولی ما تنبلیم و ترسو و شکاک ما کلا درها را میبندیم همه از برنامه میگویند ما برنامه های داشته را اجرا نمیکنیم بدون سوییفت و بدون بانک و بدون ترامپ پول هنگفتی وارد کشور نمیخواهی بشه ؟ اقای همه فن حریف
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین